Генератор для физического моделирования импульсных электромагнитных полей - Борцов, А.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
Разработан и изготовлен генератор импульсных токов для физического моделирования импульсных электромагнитных полей. При разработке генератора использованы новейшие достижения в области полупроводниковой техники и компьютерное моделирование электромагнитных процессов в силовом контуре генератора. Получены новые формы импульсов разрядного тока – апериодический импульс, одна полуволна гармонического импульса, срезанная полуволна гармонического импульса. Розроблений і виготовлений генератор імпульсних струмів для фізичного моделювання імпульсних електромагнітних полів. При розробці генератора використані новітні досягнення в області напівпровідникової техніки і комп'ютерне моделювання електромагнітних процесів в силовому контурі генератора. Отримані нові форми імпульсів розрядного струму - аперіодичний імпульс, одна напівхвиля гармонійного імпульсу, зрізана напівхвиля гармонійного імпульсу. A pulse current generator for physical simulation of pulsed electromagnetic fields has been developed and manufactured. The latest achievements in the field of semiconductor engineering are used in designing the generator, computer simulation of electromagnetic processes in the generator power circuit applied. New pulse forms are obtained, namely, aperiodic pulse, a half–wave of harmonic oscillation, a sheared half–wave of harmonic oscillation. New pulse forms are of great interest in simulation of electromagnetic processes in the plants for magnetic pulse treatment of metals.