Числово-аналітичний метод розрахунку електромеханічних систем - Мороз, В.І.; Харчишин, Б.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
В статье предложен численно-аналитический метод расчета переходных процессов в электромеханических системах, основанный на аппроксимации интеграла свёртки с ненулевыми начальными условиями. Преимущества метода продемонстрированы на компьютерной модели процесса пуска бесконтактного двигателя постоянного тока. У статті запропоновано числово-аналітичний метод розрахунку перехідних процесів у електромеханічних системах, який ґрунтується на апроксимації інтегралу згортки з ненульовими початковими умовами. Переваги методу продемонстровані на комп'ютерній моделі процесу пуску безконтактного двигуна постійного струму. The paper introduces a numerical and analytical method of analyzing transient processes in electromechanical systems, the method based on approximation of a convolution integral with nonzero entry conditions. The method advantages are demonstrated via computer simulation of contactless DC motor start-up transients.