Управление охлаждением силового масляного трансформатора по критерию эффективности - Поляков, М.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
Предложены показатели технической и экономической эффективности охлаждения силового масляного трансформатора, принципы их использования для регулирования охлаждения, структуры регуляторов системы охлаждения на основе критериев эффективности и принципы программной реализации в виде распределенного приложения. Пропоновані показники технічної та економічної ефективності охолодження потужного масляного трансформатору, принципи їх використання для регулювання охолодження, структури регуляторів системи охолодження на основі критеріїв ефективності та принципи програмної реалізації у вигляді розподіленого додатку. Ratings of technical and economical efficiency for power transformer cooling are introduced. Principles of their application to regulating cooling and cooling system regulator structure on the basis of efficiency criteria are described, principles of their program implementation in the form of distributed supplement are given.