Резонансная установка для испытания коротких отрезков высоковольтных кабелей - Кравченко, Ю.В.; Набока, Б.Г.; Рудаков, В.В.; Антонец, Ю.А.; Золотарев, В.М.; Карпушенко, В.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
Реализована резонансная схема для испытания коротких образцов высоковольтных кабелей путем введения в состав схемы дополнительного конденсатора, который подключается параллельно испытуемому отрезку кабеля. Приведены расчет и конструкция дополнительного конденсатора на основе комбинированного бумажно-пленочного диэлектрика. Реалізована резонансна схема для випробування коротких зразків високовольтних кабелів шляхом введення до складу схеми додаткового конденсатора, що підключається паралельно відрізку кабелю, що випробовується. Приведені розрахунок і конструкція додаткового конденсатора на основі комбінованого паперово-плівкового діелектрика. A resonance circuit for testing short samples of high-voltage cables is implemented by means of connecting an additional capacitor in parallel to a cable piece to be tested. Calculations and design of the additional capacitor made on the basis of a composite paper-film dielectric are given.