Із зали засідань Президії НАН України (30 травня 2018 р.) (Вісник НАН України, 2018)
На засіданні Президії НАН України 30 травня 2018 року розглядалися такі питання: наукові основи дугових адитивних технологій у спецелектрометалургії та електрозварюванні (доповідач — член-кореспондент НАН України В.О. Шаповалов); наукові повідомлення молодих учених установ НАН України: Безградієнтні алгоритми керування для задач динамічної оптимізації (доповідач — кандидат фізико-математичних наук В.В. Грушковська); моделювання реакції ґрунтів на сейсмічні впливи для забезпечення сейсмостійкості споруд за європейськими стандартами (доповідач — кандидат фізико-математичних наук Ю.В. Семенова); механізми відхилення пучків високоенергетичних заряджених частинок зігнутими кристалами. Теорія та експерименти ЦЕРН (доповідач — кандидат фізико-математичних наук І.В. Кириллін); про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); кадрові та поточні питання.