Всесвітньо відомий український математик і талановитий педагог (до 100-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Й. І. Гіхмана) - Гутлянський, В.Я.; Махно, С.Я.; Скрипник, І.І. (Вісник НАН України, 2018)
Статтю присвячено 100-річчю від дня народження видатного українського вченого-математика, автора фундаментальних робіт з теорії стохастичних диференціальних рівнянь, теорії випадкових процесів та математичної статистики, лауреата Державної премії УРСР в галузі науки і
техніки (1982) та премії ім. М.М. Крилова АН УРСР (1970), доктора
фізико-математичних наук, професора, члена-кореспондента АН УРСР Йосипа Ілліча Гіхмана.