Психотерапия при коммуникативной форм в сексуальной дезадаптации у мужчин с органическим расстройством личности - Федотова, Е.П.; Казмирчук, О.В. (Фізико-хімічний інститут ім. О.В.Богатського НАН України, 2008)
У статті йдеться про розроблену авторами систему психотерапевтичної корекції при комунікативній формі сексуальної дезадаптації подружжя у разі органічного розладу особистості у чоловіків. Обґрунтовано застосування різних методів психотерапії, диференційованих відповідно до внутрішньоособистісного і/чи міжособистісного конфлікту у хворих. Описано методику емоційно-вольового тренінгу, високоефективного при порушенні сексуальної поведінки хворих із зазначеною патологією. The author describes the original system of psychotherapeutic correction at communicative sexual deadaptation in spouses in case of organic personality disorders in men. Application of different methods of psychotherapy differentiated according to interpersonal and/or intrapersonal conflict in the patients is substantiated. The technique of emotional-volition training, highly effective in disorders of sexual behavior in patients with this pathology is described.