Расчет переходных процессов в электромагнитном механизме на основании уравнений электромагнитного поля - Байда, Е.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
Рассмотрена математическая модель по расчету переходных процессов в электромагнитном механизме на основании теории электромагнитного поля с использованием программы Femlab. Получено распределение магнитного потока и вихревых токов магнитопровода в переходных режимах. Сделаны выводы о возможном быстродействии электромагнитного механизма. Розглянута математична модель з розрахунку перехідних процесів в електромагнітному механізмі на засаді теорії електромагнітного поля з використанням програми Fеmlab. Отримано залежність розподілу магнітного потоку та наведених струмів магнітопроводу у перехідних режимах. Зроблені висновки о можливої швидкодії електромагнітного механізму. A mathematical model for calculation of transients in an electromechanical mechanism with electromagnetic field theory application is developed in Femlab. Magnetic flux and eddy currents distribution in the magnetic core in transient modes is obtained. Conclusions concerning feasible speed of the electromechanical mechanism are made.