Компактный многомодульный генератор импульсов тока на 2 мА - Бойко, Н.И.; Евдошенко, Л.С.; Зароченцев, А.И.; Иванов, В.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
Разработан компактный 32-х модульный генератор импульсов с суммарным током в нагрузке ~ 2 МА. Описан механизм синхронного включения воздушных (при атмосферном давлении) тригатронов модулей в условиях, когда оба основных электрода до пробоя тригатрона не имеют гальванической связи с заземлением. Приведена методика настройки тригатронов модулей для параллельной работы. Розроблено компактний 32-х модульний генератор імпульсів з сумарним струмом у навантаженні ~ 2 МА. Описано механізм синхронного включення повітряних (при атмосферному тиску) тригатронів модулів в умовах, коли обидва основних електроди до пробою тригатрону не мають гальванічного зв’язку з заземленням. Наведено методику настройки тригатронів модулів для паралельної роботи. A compact 32-module pulse generator with the total load current output of about 2 MA has been created. A mechanism of synchronous switching-on of air (under atmospheric pressure) trigatrons of the modules in the conditions when the two main electrodes have no galvanic coupling to the ground is described. A module trigatron adjustment procedure for parallel operation is given.