Ключові питання еволюції і систематики в листуванні корифеїв вітчизняної біології (лист академіка С.М. Гершензона до професора О.О. Любищева) - Межжерін, С.В. (Вісник НАН України, 2018)
У статті на основі архівного документа — рукописного листа видатного
генетика академіка С.М. Гершензона до свого колеги, відомого теоретика-еволюціоніста професора О.О. Любищева, простежено дискусію між двома визначними постатями. Цей обмін думками є яскравою ілюстрацією шляхів розвитку еволюційної генетики і систематики за останні 50 років і дає змогу порівняти тогочасні прогнози і реальні сучасні досягнення в галузі еволюційної біології.