Анализ процессов в активном управляемом выпрямителе – источнике тока в системе пуска асинхронных машин - Жемеров, Г.Г.; Колесник, В.Ю. (Електротехніка і електромеханіка, 2008)
В статье рассмотрено применение активного управляемого выпрямителя – источника тока в системе пуска асинхронных двигателей на основе автономного инвертора тока. Получены соотношения для определения напряжений и токов в элементах входного фильтра активного выпрямителя тока. Проанализирована форма кривой выходного напряжения активного выпрямителя. У статті розглянуто застосування активного керованого випрямляча – джерела струму в системі пуску асинхронних двигунів на основі автономного інвертора струму. Отримані співвідношення для визначення напруг і струмів в елементах вхідного фільтру активного випрямляча струму. Проаналізована форма кривої вихідної напруги активного випрямляча. Application of an active rectifier - current source in the starting system of asynchronous machines on the basis of a current source inverter is considered in the article. Expressions for determination of voltages and currents in the network filter of the active rectifier – current source elements are obtained. Output voltage waveform of the active rectifier is analyzed.