Рецидивоопасные клинические состояния у лиц с алкогольной зависимостью при формировании компенсированной терапевтической ремиссии - Сквира, И.М. (Фізико-хімічний інститут ім. О.В.Богатського НАН України, 2008)
Представлені дані про прояв рецидивонебезпечних клінічних ситуацій (депресії та інші) в осіб з алкогольною залежністю на трьох етапах формування компенсованої терапевтичної ремісії (шифр по МКХ-10 F10.200-202). На основі отриманих даних сформульовані рекомендації, направлені на ранню, диференційовану діагностику і адресну протирецидивну терапію пацієнтів з алкогольною залежністю в процесі лікування та реабілітації. The data about on display relapse-dangerous clinical situations (depressions and others) of the alcohol depended patients at three stages of formation remission time (F10.200-202) are presented in this articles. The recommendations are formulated on early diagnostics and address therapy of the patients with alcoholic dependence during treatment and rehabilitation.