Таємниці, які зберігають гармоніки намагнічуючої сили симетричних багатофазних схем обмоток - Гаврилюк, Р.Б. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Розглянуто зв’язки, які існують між кількістю провідників у всіх котушках схеми обмотки та обмотковими коефіцієнтами гармонік намагнічуючої сили обмотки, пазового та диференційного розсіяння. Рассмотрены связи, существующие между числами проводников у всех катушках схемы обмотки, обмоточными коэффициентами гармоник намагничивающей силы обмотки, пазового и дифференциального рассеяния. Relations between numbers of conductors in all the coils of a winding circuit, winding coefficients of excitation harmonics, slot leakage and differential scattering are analyzed.