Методика аппроксимации кривых намагничивания вентильных индукторно-реактивных двигателей - Зинченко, Е.Е.; Финкельштейн, В.Б. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
На базе функций сплайн-интерполяции и сплайн-аппроксимации системы MathCAD 2001 предложена методика аппроксимации кривых намагничивания вентильных индукторно-реактивных двигателей и получения зависимости потокосцепления от тока и угла поворота ротора, которая необходима для математического описания процессов в них и расчета их параметров и характеристик. На базі функцій сплайн-інтерполяції та сплайн-апроксимації системи MathCAD 2001 запропоновано методику апроксимації кривих намагнічування вентильних індукторно-реактивних двигунів і одержання залежності потокозчеплення від струму й кута повороту ротора, які необхідні для математичного опису електромагнітних процесів в цих двигунах та розрахунку їх параметрів і характеристик. The paper presents a technique of magnetization curves approximation for switched reluctance motors and determination of magnetic linkage versus current and rotation angle of the rotor on the basis of MathCAD-2001 spline approximation and spline interpolation. The dependence is used for mathematical formulation of processes in switched reluctance motors and calculation of their parameters and characteristics.