Узагальнена математична модель автономної електроенергетичної системи на базі асинхронізованого генератора з безконтактним каскадним трифазнотрифазним модульованим збуджувачем за нульовою схемою - Василів, К.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Запропонована математична модель автономної електроенергетичної системи на базі асинхронізованого генератора з безконтактним каскадним модульованим збуджувачем, яка дає змогу моделювати динамічні електромагнітні та електромеханічні процеси з врахуванням функціонування рушія ротора генератора, а також взаємного впливу структурних елементів системи та функціонування систем автоматичного керування швидкості ротора генератора та амплітуди фазної напруги або струму статора генератора. Наведено результати моделювання процесів під час робочого циклу системи, який охоплює розгін генератора та вмикання і відмикання споживачів. Предложена математическая модель автономной электроэнергетической системы на базе асинхронизированного генератора с бесконтактным каскадным модулированным возбудителем, которая дает возможность моделировать динамические электромагнитные и электромеханические процессы с учетом функционирования движителя ротора генератора, а также взаимного влияния структурных элементов системы и функционирования системы автоматического управления скоростью ротора генератора и амплитуды фазного напряжения или фазного тока статора генератора. Приведены результаты моделирования процессов во время рабочего цикла системы, охватывающего разгон генератора и включение и отключение потребителей. A mathematical model of an autonomous electric power system that is based on an asynchronized generator with a contactless cascaded modulated activator is developed. This system enables modeling of dynamic electromagnetic and electromechanical processes allowing for functioning of the generator rotor’s driver and interference of the system structural elements and functioning of automatic control of the generator rotor speed and magnitude of the generator stator’s phase voltage or current. Results of the process modeling for the system working cycle which includes the generator speedup and consumers connection and disconnection are presented.