Анализ магнитного поля в линейном электродвигателе для источников сейсмических колебаний - Милых, В.И.; Ткаченко, С.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Рассмотрены структура и параметры магнитного поля в линейном импульсном электродинамическом двигателе для источников сейсмоколебаний, отличающемся цилиндрической электромагнитной системой и сильным насыщением магнитопровода. Показаны изменения магнитного поля, происходящие при изменении МДС обмоток якоря и реактора, изменении их взаимного положения, а также эффективность ферромагнитных сердечников сравнением с вариантом, когда они отсутствует. Розглянуті структура і параметри магнітного поля в лінійному імпульсному електродинамічному двигуні для джерел сейсмоколебаній, що відрізняється циліндровою електромагнітною системою і сильним насиченням магнітопроводу. Показані зміни магнітного поля, що відбуваються при зміні МРС обмоток якоря і реактора, зміні їх взаємного розташування, а також ефективність феромагнітних сердечників порівнянням з варіантом, коли вони відсутні. The structure and parameters of magnetic field in a linear impulse electrodynamical motor for sources of seismic vibrations.is considered, the motor differing by a cylindrical electromagnetic system and strong magnetic saturation. Changes of the magnetic field resulting from change of MMF in armature and reactor windings and change of their mutual position are shown. Efficiency of ferromagnetic cores is specified as compared with the variant when they are absent.