Вплив геометрії електромагнітного екрана на роботу ударного електромеханічного перетворювача дискової конфігурації - Болюх, В.Ф.; Рассоха, М.О. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Досліджено вплив тонкостінного електромагнітного екрана на робочі характеристики ударного електромеханічного перетворювача дискової конфігурації. Запропоновані критерії оцінки ефективності електромагнітного екрана, що враховують магнітне поле, що розсіюється у зовнішній простір, коефіцієнту корисної дії електромеханічного перетворювача та збільшення габаритних розмірів. На базі запропонованих безрозмірних геометричних параметрів визначені основні закономірності впливу геометрії дискового та коаксіального екрану на ефективність роботи перетворювача. Исследовано влияние тонкостенного электромагнитного экрана на рабочие характеристики ударного электромеханического преобразователя дисковой конфигурации. Предложены критерии оценки эффективности электромагнитного экрана, которые учитывают рассеиваемое во внешнее пространство магнитное поле, коэффициент полезного действия преобразователя и увеличение габаритных размеров. На основе предложенных безразмерных геометрических параметров установлены основные закономерности влияния геометрии дискового и коаксиального экрана на эффективность работы преобразователя. Research into a thin electromagnetic screen’s influence on operational characteristics of a diskshaped electromechanical impact converter is presented. Criteria of the electromagnetic screen efficiency estimation are proposed. They allow for external magnetic field, electrical-to-kinetic conversion efficiency, and increase in the converter dimensions. The main regularities of the electromagnetic screen’s influence on the operating efficiency of the converter are determined.