Оптимізація збалансованості верстата-гойдалки електроприводу штангової нафтовидобувної установки - Маляр, А.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Запропоновано метод дослідження збалансованості верстата-гойдалки штангової нафтовидобувної установки на підставі математичного моделювання функціонування його кінематичної схеми і системи електроприводу, що дає змогу враховувати нерівномірність швидкості обертання ротора привідного двигуна протягом циклу роботи плунжерної помпи. Предложен метод исследования сбалансированности станка-качалки штанговой нефтедобывающей установки на основе математического моделирования его кинематической схемы и системы электропривода, что позволяет учитывать неравномерность скорости вращения ротора приводного двигателя на протяжении цикла работы плунжерного насоса. A technique for studying a rod oil-pumping unit balance based on mathematic modeling of its kinematic scheme functioning and electric drive system is proposed, which allows taking into account irregularity in the driving motor rotor speed during the plunger pump operation cycle.