Численно-полевой анализ силовых взаимодействий в турбогенераторе - Милых, В.И.; Бадовский, В.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Изложен принцип определения электродинамических усилий, действующие на проводники обмоток, и электромагнитного момента электрических машин по результатам численного расчета магнитного поля в их поперечном сечении. На этой основе проведен численный анализ силовых взаимодействий в мощном турбогенераторе. Викладений принцип визначення електродинамічних зусиль, що діють на провідники обмоток, і електромагнітного моменту електричних машин за наслідками чисельного розрахунку магнітного поля в їхньому поперечному перерізі. На цій основі проведений чисельних аналіз силових взаємодій в потужному турбогенераторі. The principle of determination of electrodynamic forces acting on winding conductors and electric machine electromagnetic moment via results of numerical calculation of magnetic field in the electric machine cross-section is presented. Numerical analysis of force interactions in a powerful turbogenerator is performed on this basis.