Электродинамические усилия в одновитковой индукторной системе с тонкостенным немагнитным проводником - Батыгин, Ю.В.; Бондаренко, А.Ю.; Драченко, С.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Показано, что при интенсивном проникновении действующих полей расчёты магнитного давления должны проводиться исключительно с привлечением оригинальных выражений для сил Лоренца. Известная зависимость с разностью квадратов касательных компонент вектора напряженности магнитного поля на граничных поверхностях проводника теряет свою справедливость. Получено, что временная осцилляция электродинамических усилий, что физически эквивалентно действию сил переменного направления, в конечном итоге даёт интегральный нуль магнитного давления на проводник. Показано, що при інтенсивному проникненні діючих полів розрахунки магнітного тиску повинні проводитись виключно з використанням оригінальних виразів для сил Лоренцо. Відома залежність з різницею квадратів дотичних компонентів вектора напруженості магнітного поля на граничних поверхнях провідника втрачає свою справедливість. Отримано, що часова осциляція електродинамічних зусиль, що фізично еквівалентно дії сил змінного напрямку, в кінці кінців дає інтегральний нуль магнітного тиску на провідник. The paper proves that, for intensive penetration of operating fields, calculations of magnetic pressure must be only made with application of original Lorentz force expressions. The known dependence with the difference of squares of tangent components of magnetic field intensity vector on boundary surfaces of a conductor loses validity. It is revealed that time oscillation of electrodynamic forces, which is physically equivalent to action of variably directed forces, results in the integral zero of magnetic pressure on the conductor.