Основні напрямки розвитку електромеханічних імпульсних прискорювачів - Болюх, В.Ф.; Коритченко, К.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Представлены основные типы импульсных электромеханических ускорителей: электромагнитные, магнитоэлектрические, рельсоторонные, электродинамические и индукционные. Дана общая характеристика этих ускорителей, показаны достоинства и недостатки, а также уровень разработок. Проанализированы разновидности индукционных ускорителей и области применения в промышленности, науке, аэрокосмической и военной сферах. Представлені основні типи імпульсних електромеханічних прискорювачів: електромагнітних, магнітоелектричних, рейкотронних, електродинамічних та індукційних. Дана загальна характеристика цих прискорювачів, показані переваги і недоліки, а також рівень розробок. Проаналізовані основні різновиди індукційних прискорювачів та області застосування в промисловості, науці, аерокосмічній та військовій сферах. The main types electromechanical impulse accelerators, namely, electromagnetic, magnetoelectric, railotron, electrodynamic and induction ones, are described. The general characteristic of the mentioned accelerators is given, their advantages and shortcomings as well as level of their development are shown. Variety of induction accelerators and their application in industry, science, aerospace and military spheres are analyzed.