Методика расчета вентильных индукторно-реактивных двигателей - Зинченко, Е.Е.; Финкельштейн, В.Б. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Предложена методика расчета вентильных индукторно-реактивных двигателей, учитывающая изменение напряжения на конденсаторе выпрямителя, колебания момента, насыщение магнитопровода, увеличение магнитного потока в спинках статора и ротора при парной коммутации, с элементами оптимизации магнитопровода с использованием изготавливаемых деталей и узлов асинхронных двигателей. Запропоновано методику розрахунку вентильних індукторно-реактивних двигунів, що враховує зміну напруги на конденсаторі випрямляча, коливання моменту, насичення магнітопроводу, збільшення магнітного потоку в спинках статора й ротора при парній комутації, з елементами оптимізації магнітопроводу, з використанням деталей і вузлів, що виготовляють для, асинхронних двигунів. The paper presents a calculation technique for switched reluctance motors. The design technique takes into account change in voltage on rectifier capacitor, variation of torque moment, saturation of magnetic core, growth of magnetic flux in the stator and rotor back under pair commutation, with elements of magnetic core optimization with application of manufactured elements and asynchronous motor units.