Майкл Фарадей и его научные заслуги перед человечеством - Баранов, М.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Приведен краткий очерк из всемирной истории электричества об основных фундаментальных достижениях великого английского физика Майкла Фарадея в области электромагнетизма. Наведено короткий нарис з всесвітньої історії електрики, який пов’язане з основнимі фундаментальними досягненнями великого англійського фізика Майкла Фарадея у області електромагнетизму. A brief outline from the history of electricity is given on the main fundamental achievements of the great English physicist Michael Faraday in field of electromagnetism.