Уровни представления знаний и классы решаемых задач в технологии генетического предвидения - Шинкаренко, В.Ф. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Изложены результаты исследований, относящихся к новой области теоретических знаний, обобщаемой понятием "генетическое предвидение". Рассматриваются источники и анализируется структура уровней представления знаний в технологии генетического предвидения. Приведены примеры реализации технологии генетического предвидения в фундаментальних и прикладних задачах генетической и структурной электромеханики. Викладено результати досліджень, що відносяться до новітньої галузі теоретичних знань, що узагальнюється поняттям "генетичне передбачення". Розглядаються джерела і аналізується структура рівнів подання знань в технології генетичного передбачення. Наведено приклади реалізації технології генетичного передбачення в фундаментальних та прикладних задачах генетичної і структурної електромеханіки. This article presents results of research relating to a new theoretical knowledge field summarized by the notion of "Genetic Foresight". Sources and structure of knowledge representation levels in the genetic foresight technology are reviewed and analysed. The article presents examples of the genetic foresight technology implementation in fundamental and applied tasks of genetic and structural electromechanics.