Контроль ізоляції в двопровідних мережах постійного струму - Добровольська, Л.Н.; Романюк, М.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2009)
Запропоновано метод періодичного контролю ізоляції в двопровідних мережах постійного струму, який ґрунтується на комбінації статичної і динамічної характеристики вимірювального експерименту. Метод дозволяє підвищити точність вимірювання омічного опору полюсів відносно землі. Предложен метод периодического контроля изоляции в двухпроводных сетях постоянного тока, который основывается на комбинации статической и динамической характеристики измерительного эксперимента Метод позволяет повысить точность измерения омического сопротивления полюсов относительно земли. A periodic check technique for dc two-wire network insulation is introduced, the technique based on combination of static and dynamic characteristics obtained in a test experiment. The technique allows improving accuracy of poles ohmic resistance measurement about the ground.