Оценка рациональности форм укладки совмещенных обмоток в торцевой части полифункционального электромеханического преобразователя - Заблодский, Н.Н.; Лупанов, А.В.; Грицюк, В.Ю. (Електротехніка і електромеханіка, 2010)
Предложена конструктивная компоновка совмещенных обмоток погружного электромеханического преобразователя в торцевой зоне внешнего статора. Рассмотрена картина магнитного поля при использовании разных профилей пазов и разной глубине их расположения на статоре, рассчитаны основного магнитного потока и потока пазового рассеяния в торцевой части кольцевой обмотки. Запропонована конструктивна компоновка суміщених обмоток заглибного поіфункціонального електромеханічного перетворювача у торцевій зоні зовнішнього статору. Розглянута картина магнітного поля при застосуванні різних профілів пазу та різній глибині розташування їх на статорі, основного магнітного потоку та потоку пазового розсіювання в торцевій частині кільцевій обмотки. Structural arrangement of combined windings of a submersible electromechanical converter in the front area of an external stator is introduced. Patterns of magnetic field for different types of slots and different depth of their location on the stator are considered, the basic magnetic flux and slot leakage flux in the front part of circular winding calculated.