Аппроксимация основных параметров распределения внешнего магнитного поля намагниченного ферромагнитного тела с дефектом - Корбан, Н.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2010)
Рассматривается внешнее магнитное поле намагниченного ферромагнитного тела, содержащего дефект типа трещины. Разработан метод аппроксимации основных параметров распределения внешнего магнитного поля ферромагнитного тела с дефектом непосредственно от геометрических параметров дефекта. Проведены численные эксперименты. Произведена проверка адекватности аппроксимирующей модели и оценена погрешность аппроксимации. Розглядається зовнішнє магнітне поле намагніченого феромагнітного тіла, що містить дефект типу тріщини. Розроблено метод апроксимації основних параметрів розподілення зовнішнього магнітного поля феромагнітного тіла з дефектом безпосередньо в залежності від геометричних параметрів дефекту. Проведені чисельні експерименти. Здійснена перевірка адекватності апроксимуючої моделі та оцінена похибка апроксимації. External magnetic field of a magnetized ferromagnetic body containing a crack-type defect is examined. A technique for approximation of the basic parameters of the body external magnetic field distribution directly from geometrical parameters of the defect is developed. Numeral experiments are conducted. Verification of adequacy of the approximating model is made and error of the approximation is estimated.