Перша галицька династія - Войтович, Л. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті розглянуто дискусійні питання, що стосуються генеалогії першої галицької династії. У наведеному генеалогічному розписі автором враховано як давнi, так i новiшi студiї з цього питання. У роботі висловлено ряд цікавих думок, що стосуються внутрішньої і зовнішньої політики галицьких князів, династичних зв’язків, хресних імен, окремих фактів біографії. Автор вказав на лакуни у генеалогії цієї гілки Рюриковичів, що потребують подальших досліджень. В статье рассматриваються дискуссионные вопросы о генеалогии первой галицкой династии. В приведенной генеалогической росписи автором учтены как давние, так и новые ииследования этой проблемы. В работе высказаны интересные мысли, касающиеся внутренней и внешней политики галицких князей, династических связей, крестных имен, отдельных фактов библиографии. Автор отметил пробелы в генеалогии этой ветки Рюриковичей, которые требуют дальнейших исследований. The article dwells on controversial issues of genealogy of the first Halychyna dynasty. In the presented genealogical description the author has taken into consideration both older and newer studies on the issue. The work includes a number of interesting thoughts related to internal and external policy of Halychyna princes, dynastic relations, baptizing names, certain biographic facts. The author points to lacunas in genealogy of the Rurikovyches branch that needs further researching.