К расчету осевых сил в сердечнике статора мощного двухполюсного турбогенератора - Кузьмин, В.В.; Шпатенко, В.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2010)
В статье показано, что расчеты осевых сил в сердечнике статора турбогенератора по методу магнитных натяжений дают результаты, которые противоречат данным эксперимента как качественно, так и количественно. У статті доведено, що розрахунки осьових сил в осерді статора турбогенератора за методою магнітних натягів дають результати,що суперечать даним експерименту як якісно, так і кількісно. The article proves that calculations of axial forces in a turbogenerator stator core via a magnetic tension method give results that conflict with experimental data both qualitatively and quantitatively.