Регулирование скорости высвобождения левомицетина в композитной системе на основе кремнезема - Ругаль, А.А.; Крупская, Т.В.; Туров, В.В. (Доповіді НАН України, 2018)
Получены композитные системы на основе нанокремнезема и левомицетина и показана возможность регулирования скорости высвобождения антибиотика путем изменения способа его нанесения на поверхность. Установлено, что оптимальным является метод импрегнации, позволяющий регулировать скорость десорбции на медленной его стадии. Одержано композитні системи на основі нанокремнезему та левоміцетину і показано можливість регулювання швидкості вивільнення антибіотика шляхом зміни способу його нанесення на поверхню. Встановлено, що оптимальним є метод імпрегнування, оскільки він дає можливість регулювати швидкість десорбції на повільній її стадії. A composite system based on silica and laevomycetin is obtained, and the capability to control the antibiotic release rate by changing the silica surface coating with laevomycetin is shown. It is revealed that the method of impregnation is optimal due to its facility to regulate the desorption rate on a slow stage.