Препаративний метод синтезу функціоналізованих 4,5-діарилзаміщених ізоксазолів - Москвіна, В.С.; Шабликіна, О.В.; Іщенко, В.В.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2018)
Розроблено препаративні методики синтезу 2-(5-арилізоксазол-4-іл)бензойних кислот та 2-(5-(2-гідроксіарил)ізоксазол-4-іл)бензойних кислот; показано, що аміди 2'-дезоксибензоїнкарбонових кислот є зручними вихідними сполуками для отримання структурно різноманітних 4,5-діарилзаміщених ізоксазолів. Разработаны препаративные методики синтеза 22-(5-арилизоксазол-4-ил)бензойных кислот и 2-(5-(2-
гидроксиарил)изоксазол-4-ил)бензойных кислот; показано, что амиды 2' дезоксибензоинкарбоновых
кислот являются универсальными исходными соединениями для получения структурно разнообразных
4,5-диарилзамещенных изоксазолов. Preparative methods for the synthesis of 2-(5-arylisoxazol-4-yl)
benzoic acids and 2-(5-(2-hydroxyaryl)
isoxazol-4-yl)
benzoic acids have been developed. It is shown that amides of 2' deoxybenzoinecarboxylic
acids are universal
starting compounds for the preparation of structurally diverse 4,5-diarylsubstituted
isoxazoles.