Щодо удосконалення програмних засад відновлення економіки східних регіонів України - Снігова, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Проаналізовано Державну цільову програму відновлення та розбудови миру в східних регіонах України за напрямом «Економічне відновлення». Надано пропозиції з удосконалення його змістовного наповнення. Підкреслено необхідність урахування особливостей Донецької та Луганської областей, що походять з характеру їх старопромислового розвитку та посилюються наслідками гібридної війни. Проанализирована Государственная целевая программа восстановления и развития мира в восточных регионах Украины по направлению «Экономическое восстановление». Даны предложения по усовершенствованию. Подчеркнута необходимость учета особенностей Донецкой и Луганской областей, обусловленных характером их старопромышленного развития и усиливающимися последствиями гибридной войны. The State program of rehabilitation and peace building in Eastern Ukraine has been analyzed at the strategic component “Economic recovery”. The proposals on its improvements have been supplied. The necessity has been stressed on to consider the specific features of Donetsk and Lugansk regions, conditioned by its old-industrial development and increasing consequences of hybrid war.