Шляхи виходу з кризи гірничодобувних підприємств для досягнення сталого їх розвитку - Бойченко, М.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті акцентовано увагу на кризовому стані гірничодобувних підприємств, визначено проблеми їх розвитку та основні цілі реструктуризації вугільної галузі. Обґрунтовано основні шляхи досягнення цих цілей, створення привабливих умов для приватизації гірничодобувних підприємств з виробничим потенціалом, який забезпечить енергетичну безпеку країни та їх сталий розвиток. В статье акцентировано внимание на кризисном состоянии горнодобывающих предприятий, определены проблемы их развития и основные цели реструктуризации угольной отрасли. Обоснованы основные пути достижения этих целей, создания привлекательных условий для приватизации горнодобывающих предприятий с производственным потенциалом, который обеспечит энергетическую безопасность страны и их устойчивое развитие. The content of the article is concentrated on the crisis of mining enterprises, specifies the issues of their development as well as the main objectives of coal industry restructuring. The basic ways are grounded for these objectives’ achievement, and attractive environment arrangement to privatize mining enterprises having production potential that would ensure their stable progress and national energy security.