Використання закордонного досвіду відшкодування збитків населенню в результаті конфліктів та надзвичайних ситуацій - Гордієнко, В.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті проаналізовано досвід держав у вирішенні житлових проблем і наданні компенсацій постраждалим у військових конфліктах. Виявлено загальні тенденції відшкодування наслідків інших сучасних конфліктів, які Україна може взяти до уваги на шляху формування політики. Наведено необхідність заздалегідь розробити підходи та стратегії постконфліктного врегулювання, пошуку власних механізмів вирішення проблеми. Акцентується увага на необхідності скористатися низкою превентивних механізмів, апробованих під час постконфліктного миробудівництва в інших країнах. В статье проанализирован опыт государств в решении жилищных проблем и предоставлении компенсаций пострадавшим в военных конфликтах. Выявлены общие тенденции возмещения последствий других современных конфликтов, которые Украина может принять во внимание на пути формирования политики. Приведена необходимость загодя разработать подходы и стратегии постконфликтного урегулирования, поиска собственных механизмов решения проблемы. Акцентируется внимание на необходимости воспользоваться рядом превентивных механизмов, апробированных во время постконфликтного миропостроения в других странах. In the article experience of the states is analysed in the decision of housing problems and grant of indemnifications to the victims in soldiery conflicts. The general tendencies of compensation of consequences of other modern conflicts that Ukraine can take into account on the ways of forming of politics are educed. A necessity over in good time to work out approaches and strategies of after a conflict settlement, search of own mechanisms of decision of problem is brought. Attention is accented on a necessity to take advantage of row of the preventive mechanisms approved during after a conflict in other countries.