Відновлення територій Донецької області на прикладі досвіду зарубіжних країн - Точонов, І.В.; Наумова, Л.О. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Визначено основні цілі та завдання щодо відновлення територій Донецької області на прикладі досвіду зарубіжних країн. Визначено економічні наслідки війни. Проаналізовано основні макропоказники зарубіжних країн та України. Розкрито сучасний досвід зарубіжних країн у відновленні економіки та інфраструктури після війни. Розроблено рекомендації щодо подолання економічних наслідків війни у Донецькій області на прикладі досвіду зарубіжних країн. Определены основные цели и задачи по восстановлению территорий Донецкой области на примере опыта зарубежных стран. Определены экономические последствия войны. Проанализированы основные макропоказатели зарубежных стран и Украины. Раскрыт современный опыт зарубежных стран в восстановлении экономики и инфраструктуры после войны. Разработаны рекомендации по преодолению экономических последствий войны в Донецкой области на примере опыта зарубежных стран. The main goals and tasks for the restoration of the territories of Donetsk region on the example of experience of foreign countries are determined. The economic consequences of the war are determined. Main macro indicators of foreign countries and Ukraine are analyzed. The current experience of foreign countries in restoring economy and infrastructure after the war is revealed. Recommendations for overcoming the economic consequences of the war in the Donetsk region on the example of the experience of foreign countries have been developed.