Індикативна діагностика сталого розвитку регіонів - Кочешкова, І.М. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті акцентовано увагу на занепаді старопромислових регіонів, обґрунтовано потребу в урахуванні особливостей того чи іншого регіону через введення сучасних індикаторів соціально-економічного розвитку регіону. Визначено цілі й чинники сталого соціально-економічного розвитку регіону, запропоновано структурну схему забезпечення такого розвитку. В статье акцентировано внимание на упадке старопромышленных регионов, обоснована потребность в учете особенностей того или другого региона через введение современных индикаторов социально-экономического развития региона. Определены цели и факторы устойчивого социально-экономического развития региона, предложена структурная схема обеспечения такого развития. The article focuses attention on the decline of the old industrial regions, the need to take into account the specific features of this or that region is justified through the introduction of modern indicators of the socio-economic development of the region. The goals and factors of sustainable socio-economic development of the region are determined, the structural scheme of ensuring such development is proposed.