Ресурсний потенціал підприємства: сутність, складові та особливості управління елементами забезпечення сталого розвитку - Латишева, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
Стаття присвячена аналізу сутності і специфіки складу ресурсного потенціалу підприємства в Україні. Визначено суть і складові ресурсного потенціалу підприємства. Обґрунтовано необхідність аналізу ресурсного потенціалу для ефективного управління його формуванням і використанням з урахуванням екологічної і соціальної компонент сталого розвитку. Розглянуто показники для аналізу ресурсного потенціалу підприємств в контексті сталого розвитку. Запропоновано основні напрями аналізу стану ресурсного потенціалу. Статья посвящена анализу сущности и специфики состава ресурсного потенциала предприятия в Украине. Определена сущность и составляющие ресурсного потенциала предприятия. Обоснована необходимость анализа ресурсного потенциала для эффективного управления его формированием и использованием с учетом экологической и социальной компонент устойчивого развития. Рассмотрены показатели для анализа ресурсного потенциала предприятий в контексте устойчивого развития. Предложены основные направления анализа состояния ресурсного потенциала. The article is sanctified to the analysis of essence and specific of composition of resource potential of enterprise in Ukraine. Essence and constituents of resource potential of enterprise are certain. The necessity of analysis of resource potential is reasonable for an effective management his forming and use taking into account ecological and social component of sustainable development. Indexes are considered for the analysis of resource potential of enterprises in the context of sustainable development. Basic directions of analysis of the state of resource potential are offered.