Франчайзинг як ефективна форма розвитку інноваційного підприємництва в Україні - Бившева, Л.О.; Кондратенко, О.О.; Лисенко, А.О. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті визначена сутність франчайзингу як ефективної форми співробітництва франчайзера, який володіє успішним бізнесом, та франчайзі, який отримує дозвіл на користування схемою бізнесу франчайзера на платних умовах, протягом певного часу. Наведено приклади діючих інноваційних вітчизняних франшиз сьогодні та визначено головні проблеми розвитку даної форми інноваційного бізнесу в Україні. В статье определена сущность франчайзинга как эффективной формы сотрудничества франчайзера, который владеет успешным бизнесом, и франчайзи, который получает разрешение на пользование схемой бизнеса франчайзера на платных условиях, на протяжении определенного времени. Приведены примеры действующих инновационных отечественных франшиз сегодня и определены главные проблемы развития данной формы инновационного бизнеса в Украине. In the article essence of franchising is certain as an effective form of collaboration of franchisor, that owns successful business and franchayzi, that gets permission on using the chart of business of franchisor on the requiring payment terms, during set time. Examples of current domestic innovative franchises are given today and certain main problems of development of this form of innovative business in Ukraine.