Електромагнітні дослідження вздовж профілю Несено – Іржавець – Абрамівна (південний борт Дніпровсько-Донецької западини) - Кушнір, А.М.; Журахович, Т.К.; Ільєнко, В.А.; Джоашвілі, В.Б. (Доповіді НАН України, 2018)
У південному борту центральної частини Дніпровсько-Донецької западини вздовж профілю Несено—Іржавець—Абрамівка проведено синхронні МТ/МВ дослідження з метою вивчення глибинної структури літосфери в зв’язку з пошуком аномалій електропровідності, які можуть бути спричинені тріщинуватістю порід,
в яких переміщуються флюїди та, можливо, утворюють родовища вуглеводнів. Нові сучасні експериментальні електромагнітні параметри, що описані в роботі, повинні деталізувати Кіровоградську аномалію
електропровідності та стати основою для побудови тривимірної моделі в такій складній геологічній обстановці, як зчленування різновікових структур. Наведені експериментальні дані МТ/МВ спостережень
підтверджують глибинні аномальні структури, знайдені в попередні роки. В южном борту центральной части Днепровско-Донецкой впадины вдоль профиля Несено—Иржавец—
Абрамовка были проведены синхронные МТ/МВ исследования с целью изучения глубинной структуры
литосферы в связи с поиском аномалий электропроводности, которые могут быть вызваны трещинова
тостью пород, которыми мигрируют флюиды и, возможно, образуют месторождения углеводородов.
Новые современные экспериментальные электромагнитные параметры, описанные в данной работе, должны детализировать Кировоградскую аномалию электропроводности и стать основой для построения трехмерной модели в такой сложной геологической обстановке, как сочленения разновозрастных структур.
Приведенные экспериментальные данные МТ/МВ наблюдений подтверждают глубинные аномальные
структуры, выявленные в предыдущие годы. The simultaneous MT/MV studies were carried out along the Neseno—Irzhavets—
Abramivka profile to study
the deep structure of the lithosphere and to search for electrical conductivity anomalies that may be caused
by the fracturing of the rocks, through which the fluids migrate and possibly create hydrocarbon deposits. The
described new modern experimental electromagnetic parameters should detail the Kirovograd electrical conductivity
anomaly and become the basis for the threedimensional
model construction in such complex geological
environment as the unevenaged
structure junction. The described experimental MT/MV observations confirm
the deep anomalous structures that were investigated in the previous years.