Апроксимація кривої намагнічування сталі в суміщених електричних машинах - Борзік, В.Л. (Електротехніка і електромеханіка, 2003)
Рассмотрена возможность аппроксимации кривой намагничивания стали с использованием кубических сплайнов дефекта 2, которые обеспечивают высокую точность и гладкость кривой и ее производных. Розглянута можливість апроксимації кривої намагнічування сталі з використанням кубічних сплайнів дефекту 2, які забезпечують високу точність і гладкість кривої та її похідних. In close approximating of the magnetization curve with usage of cubic splines of defect 2, which ensures high accuracy and a smoothness of the curve and its derivatives, is considered.