Учет магнитных потерь при проектировании вентильных индукторных двигателей - Галайко, Л.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2003)
В статье рассматривается метод расчета магнитных потерь в вентильном индукторном двигателе, основанный на расчете плотности вихревых токов. Приведены зависимости индукции и плотности вихревых токов на различных участках магнитной цепи, формула для расчета потерь на вихревые токи и результаты расчета этих потерь для двигателя рудничного электровоза мощностью 13 кВт. В статті розглядасться метод розрахунку магнітних втрат у вентильному індукторному двигуні, який базусться на розрахунку щільності вихрьових струмів. Приведені залежності індукціі та щільності вихрьових струмів на різних дільницях магнітного кола,. формула для розрахунку втрат на вихрьові струми і результати розрахунку ціх втрат для двигуна руднічного електровозу потужністю 13 кВт. Method of magnetic loss calculation in switched reluctance motor based on calculation of eddy currents are given. Change lows of magnetic field and eddy currents on different regions of magnetic chain, equation for calculation eddy currents loss and results of it calculation for main drive capacity 13 kW are considered.