Способ настройки системы компенсации магнитного поля распределительного устройства - Лупиков, В.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2003)
Рассмотрена структура параметрической системы автоматической компенсации внешнего магнитного поля, создаваемого токопроводами силовой цепи распределительного устройства вблизи его поверхности. Предложен способ настройки параметров электромагнитов-компенсаторов системы по данным магнитных измерений. Применение такой системы позволяет эффективно компенсировать магнитное поле до уровня, отвечающего требованиям электромагнитной совместимости. Розглянуто структуру параметричної системи автоматичної компенсації зовнішнього магнітного поля, що створюється струмопроводами силового кола розподільчого пристрою поблизу його поверхні. Запропоновано спосіб настроювання параметрів електромагнітів-компенсаторів системи за даними магнітних вимірів. Застосування такої системи дозволяє ефективно компенсувати магнітне поле до рівня, що відповідає вимогам електромагнітної сумісності. The structure of parametrical system for automatic compensation of the external magnetic field created by conductors of the switchboard power circuit near to its surface is considered. The method providing adjustment of the system electromagnets-equalizers parameters is offered according to magnetic measurements. Application of such system allows effectively compensate the magnetic field up to a level which is meeting the requirements of electromagnetic compatibility.