Інформаційна модель технічних рішень асинхронних двигунів з індукційним регулятором в колі ротора - Головань, В.І.; Головань, І.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2003)
Запропоновано концепцію процесу розробки інформаційної моделі технічних рішень асинхронних двигунів з індукційним регулятором в колі ротора, яка дозволяє поетапно вирішувати найбільш оптимальну стратегію розробки різних варіантів нових задач. При інформаційних дослідженнях враховуються всі види взаємопов’язаних елементів структури технічних рішень в статиці і динаміці і процесі аналізу рішень по оптимізації процесу розробки. Предложено концепцию процесса розработка информационной модели технических решений асинхронных двигателей с индукционным регулятором в цепи ротора, позволяющую поэтапно решать наиболее оптимальную стратегию розработки разных вариантов новых задач. При информационных исследованиях учитываются все виды взаимосвязей в статике и динамике в процессе анализа и синтеза, выработки и предварительной оценки решений по оптимизации процесса розработки. The conception of the working out of the informational model of asynchronous motors with inductive regulator in rotor chain is proposed. The model permits to choose the optimum strategy for working out different variants of new tasks step be step. The model takes into account intercommunications of elements in static and dynamics and can be used for the analysis and synthesis of technical decisions in the process of engines designing.