Термомеханическое состояние изоляции обмотки статора при пуске турбогенератора - Кучинский, К.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2003)
Описана методика квазистационарного расчета методом конечных элементов термомеханических характеристик изоляции обмотки статора при пуске турбогенератора ТГВ-200. Приведены результаты исследований возникающих в процессе пуска перемещений и напряжений узлов стержня в его активной и лобовой частях. Описано методику квазістаціонарного розрахунку методом скінченних елементів термомеханічних характеристик ізоляції обмотки статора при пуску турбогенератора ТГВ-200. Наведено результати досліджень переміщень та напружень вузлів стержня у його активній та лобовій частинах, які виникають у процесі пуску. A technique allowing calculating thermomechanical parameters of isolation in the stator winding of turbogenerator TGV-200 by finite elements method is described. Moving and tensions of the turbogenerator bar in his active and frontal parts, arising up in the process of starting, is explored, and results are presented.