Анализ фазовых соотношений электромагнитных величин в турбогенераторе на основе численных расчетов магнитных полей - Милых, В.И.; Полякова, Н.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2003)
На основе численных расчетов магнитных полей турбогенератора определены фазовые соотношения магнитных потоксоцеплений и ЭДС его трехфазной обмотки. Эти поля рассматривались раздельно от действия обмоток ротора и статора, при наложении этих полей и при расчетах в режиме нагрузки. На підставі чисельних розрахунків магнітних полів турбогенератора визначено фазові співвідношення магнітних потокозчеплень і ЕРС його трифазної обмотки. Магнітні поля розглядались як роздільно від дії обмоток ротора і статора, так і при накладенні цих полів і ще при розрахунках магнітного поля в режимі навантаження. In a turbogenerator, phase relationships of magnetic linkage and EMF of its three-phase winding are determined by means of numerical calculations. Magnetic fields are estimated independently for turbogenerator's rotor and stator windings. The resulting magnetic field is computed at load conditions.