“Ранковий прибиральник” Ірен Роздобудько – роман про повернення в Україну - Горболіс, Л. (Слово і Час, 2011)
У статті на матеріалі роману сучасної української письменниці Ірен Роздобудько “Ранковий
прибиральник” досліджено особливості оприявлення Батьківщини у світі почуттів, переживань,
у життєпротіканні героя-українця на чужині; виявлено емоційно-змістову наповненість діалогу
головного героя з Батьківщиною, означеною у спогадах, деталях, образах, предметах, запахово-
смакових характеристиках тощо. Based on Iren Rozdobudko’s novel “The Morning Housekeeper” (2005), the article focuses
on the imago of Motherland and its representations in life and feelings of Ukrainians settled
outside their native country. The author singles out the emotional background of the protagonist’s
dialogue with his homeland imprinted in reminiscences, material details, images, objects, aromas
and flavors, etc. В статье на материале романа современной
украинской писательницы И. Роздобудько
“Утренний уборщик” исследовано особенности
выражения Родины в чувствах, переживаниях
героя - украинца на чужбине; раскрыто
эмоционально-смысловое наполнение диалога
главного героя с Родиной, представленной в
воспоминаниях, деталях, образах, предметах,
аромато-вкусовых характеристиках и. др.