Література і масова культура - Бербенець, Л. (Слово і Час, 2011)
28–29 жовтня відбувся черговий, уже п’ятий міжнародний міждисциплінарний
симпозіум, організований відділом теорії літератури Інституту літератури
ім. Т. Г. Шевченка НАН України. Ініціатором симпозіуму, як і попередніх, присвячених
тематиці модернізму, європеїзму, літературної критики в Україні, стала завідувач
відділу теорії літератури, член-кор. НАН України Т. Гундорова. Тема цього симпозіуму
– “Зони контакту: Література і масова культура”, а до участі в ньому долучилися
відділ кінознавства Інституту мистецтвознавства, фольклористики і етнології
ім. М. Т. Рильського НАНУ, Українське Фулбрайтівське товариство та Український
центр культурних досліджень.