Термодинамічний розрахунок діаграми стану системи Si–C при тисках до 8 ГПа - Туркевич, В.З.; Стратійчук, Д.А.; Туркевич, Д.В. (Сверхтвердые материалы, 2016)
За допомогою моделей феноменологічної термодинаміки з параметрами взаємодії, що визначено на основі експериментальних даних із фазових рівноваг при високих тисках і температурах, розраховано ізобаричні перерізи діаграми стану системи кремній–вуглець при тисках до 8 ГПа. С помощью моделей феноменологической термодинамики с параметрами взаимодействия, которые определены на основе экспериментальных данных из фазовых равновесий при высоких давлениях и температурах, рассчитаны изобарические сечения диаграммы состояния системы кремний–углерод при давлениях до 8 ГПа. Using models of phenomenological thermodynamics with interaction parameters derived from experimental data on phase equilibria at high pressures and high temperatures, the isobaric sections of the silicon–carbon phase diagram have been calculated at pressures up to 8 GPa.