Разработка конструкций керамических имплантатов из композита на основе диоксида циркония. 1. Дентальные имплантаты - Лашнева, В.В.; Михайлов, О.В. (Современные проблемы физического материаловедения, 2014)
Розроблено конструкції дентальних імплантатів з нового керамічного матеріалу на основі композита діоксиду цирконію. Проведений аналіз напружено-деформованого стану біомеханічної системи дентальний імплантат—кістка показав, що необхідна експлуатаційна міцність імплантатів забезпечена, а навантаження на кісткову тканину не приводять до її перенапруження. Виготовлено дослідні зразки дентальних імплантатів. Dental implants of the new ceramic material based on zirconia composite have been designted. The analysis of the strain-deformation state of the biomechanical system dental implant—bone showed that the necessary strength of the implants is provided, and the load on the bone does not lead to its overstrain. Samples of dental implants have been made.