Разработка конструкций керамических имплантатов из композита на основе диоксида циркония. II. Керамическая головка эндопротеза тазобедренного сустава - Лашнева, В.В.; Михайлов, О.В. (Современные проблемы физического материаловедения, 2014)
Проведено аналіз напружено-деформованого стану різних типів головок ендопротезів кульшового суглоба, виготовлених з композита на основі діоксиду цирконію. Вибрано оптимальні конструкції керамічних головок. Показано, що еквівалентні напруження, які виникають в головці в процесі експлуатації ендопротеза, не перевищують межі міцності матеріалу. Виготовлено дослідні зразки керамічних головок. Strain-deformation state of different types of hip endoprosthesis heads made of the composite based on zirconia has been analyzed. Optimal design of ceramic heads has been selected. Strains in the head are shown not to exceed the material strength. Samples of ceramic heads have been made.